Bli med på Earth Hour 2017

Earth Hour 60 logoLørdag 25. mars arrangeres Earth Hour 2017 for ellevte gang verden over. Vi oppfordrer kommuner, bedrifter og privatpersoner til å skru av lyset én time fra kl. 20.30 denne kvelden for å markere felles innsats mot klimaendringene. Rekordmange deltok på verdensbasis i 2016, og vi håper dette blir nok et rekordår. Delta i kampanjen du også!

Earth Hour er en kampanje som siden oppstarten i 2007 har vokst til å bli en verdensomspennende markering. Målet er å sette fokus på hvordan våre daglige handlinger og vårt forbruk påvirker klimaet, og hvor viktig det er at alle bidrar til et mer bærekraftig samfunn. Det er dessuten et signal til myndighetene verden over om at de også må ta dette på alvor.

Energiråd Innlandet vil gjerne vite hvilke kommuner i Innlandet som deltar i Earth Hour, og hva dere gjør! Send oss gjerne en epost med noen stikkord om hvilke aktiviteter dere har tenkt å gjennomføre.

Rekordstort engasjement i 2016

I fjor ble alle tidligere rekorder slått. Landemerker, organisasjoner, bedrifter og enkeltpersoner i 178 land og territorier slukket lysene en time for klimaet. Vi oppfordrer alle til å bidra til at 2017 blir et nok et rekordår. Earth Hour er en god anledning til å få oppmerksomhet om miljøbevissthet og om klimaarbeid.

Det er ingen egen norsk påmelding i regi av WWF Norge i år, men det er i stedet mulighet til å melde seg på via den internasjonale websiden til arrangementet.

Kan gjøres enkelt

Det er ingen krav til hvor mye innsats kommunen må legge ned i deltakelsen i Earth Hour. Variasjonene er store - fra å bare slukke lyset i rådhuset, til å arrangere en "grønn uke" med en rekke aktiviteter i forkant av Earth Hour-kvelden. Her må kommunen selv velge det som passer best.

Det erd derfor fullt mulig å gjøre en hel del uten at det trenger å koste mye tid eller penger. Som litt hjelp på veien har Energiråd Innlandet laget en liste med forslag til små og store aktiviteter som kan gjennomføres i forbindelse med kampanjen.

Oppfordre andre til å delta!

En viktig rolle for kommunen i denne sammenhengen, er å delta for å gå foran med et godt eksempel. Samtidig kan dere oppfordre både ansatte, bedrifter og øvrige innbyggere i kommunen til å delta.

Det er laget eget undervisningsmateriell for skoler og barnehager som kan brukes til å sette fokus på bærekraftig forbruk i forbindelse med Earth Hour.

Mer informasjon

Sist oppdatert 27. februar 2017

Utskrift