Hvem er elsyklistene i Innlandet?

Elbilforeningen har laget en undersøkelse for å finne ut hvem som benytter elsykkelStadig flere kjøper seg elsykkel, men det er gjort lite for å finne ut om hvem syklistene er. Gjennom den første norske undersøkelsen om elsyklistene gjør Norsk elbilforening nå en innsats for å få vite mer om de som sykler på elsykkel. Energiråd Innlandet oppfordrer både nye og erfarne elsyklister i Innlandet til å svare på undersøkelsen. Er du heldig kan du også vinne gavekort fra Merida. 

- Vi vil vite hvem elsyklisten er, sier Christina Bu i Elbilforeningen. Nå håper hun at flest mulig av folk som bruker elsykkel svarer på spørsmål foreningen stiller.

Hvem er du?

Elbilforeningen har arbeidet med elsykkel i flere år, og har mange elsyklister blant sine medlemmer. Men det eksisterer ingen egen organisasjon for elsyklister. Derfor brukes både forhandlerapparatet og sosiale medier for å nå fram til flest mulig elsyklister, skriver Elbilforeningen på sine nettsider.

– Vi har i flere år gjennomført undersøkelser om elbilisten, nå gjør vi det samme med elsyklister, sier Bu. Målet er å finne svar som kan bidra til å øke salget og bruken av elsykler videre – og hva som kan være hindringer for bruk av elsykkel.

Vinn gavekort

Den som deltar i hele undersøkelsen, kan bli med i trekningen av et gavekort på 1000,- kroner i nettbutikken til Merida.

Spørsmålene tar om lag fem minutter å svare på og spørsmålene går til både nye og erfarne elsyklister for å finne ut om bruksmønster, service, transportmåter, holdninger og sykkelkultur. Energiråd Innlandet oppfordrer alle i Innlandet til å svare for å finne ut mer om elsyklistene i regionen.

Første norske elsykkelstatistikk

For første gang er det presentert en norsk statistikk over antall solgte elsykler. Tallene viser at det er vært omlag en dobling av elsykkelsalget årlig i de siste fire årene.

Norsk elbilforening står bak arbeidet for å presentere den norske elsykkelstatistikken. Tallene i elsykkelstatistikken baserer seg på tall fra de som importerer elsykler, og er kommet fram med et tett samarbeid med hele elsykkelbransjen.

Stadig nye rekorder

Totalt ble det solgt 35965 elsykler i 2016, mot 22518 i 2015.

– Vi har påstått lenge at elsykkelsalget stadig når nye rekorder. Men nå har vi også tall som viser at vi har rett, sier Bu. Hun mener også at veksten vil fortsette.

– Vi anslo for fire år siden av salget ville komme opp i 70.000 i 2017, for deretter å stabilisere seg. Mye tyder på at vi har hatt rett i antallet, men tiden får vise om tallet stabiliseres.

Mer informasjon

Sist oppdatert 09. juni 2017

Utskrift