Temadag 1. juni: Fra diesel til el

Det blir fart og spenning på Vålerbanen 1. juni. Da kan du blant annet prøvekjøre moderne elbiler på bane (foto: Ragnhild Abrante, Eidsiva Energi).Hva blir framtiden i vegtrafikken i Innlandet, og hvilken rolle kan din virksomhet ha i denne utviklingen? Dette og mer til får du informasjon om på en temadag onsdag 1. juni. Du kan også prøvekjøre moderne elbiler på en av landets tøffeste racerbaner, og å lære å kjøre elbil klimasmart av en ekspert.

Eidsiva Energi og Energiråd Innlandet står bak arrangemente, som holdes på Vålerbanen i Braskereidfoss. Temadagen retter seg mot representanter fra kommuner, fylkeskommuner,
og næringsliv i Hedmark og Oppland. 

Rask utvikling

Et av målene med dagen er å vise hvor stor utviklingen av elbiler har vært de siste årene. Det har skjedd mye siden Think var synonymet for elbil. I dag finnes elbiler i de fleste prisklasser og varianter; fra enkle småbiler via ordinære familiebiler til dyre sportsmodeller. Også når det gjelder rekkevidden av batteriene har utviklingen gått svært raskt.

Norge ligger på topp av Europa-statistikken når det gjelder antall elbiler per innbygger. I 2015 var 22 % av nybilsalget i Norge elbiler og ladbare hybrider. Likevel er det fortsatt stort potensial for å gå over fra fossile biler til eldrevne kjøretøy. Ikke minst er dette også et aktuelt tema for mange virksomheter, både offentlige og private. 

På temadagen får du vite mer om denne utviklingen og veien videre.

Økokjøring med el på tanken

Effektiv bilkjøring med minimalisering av drivstofforbruket er viktig uansett hva slags bil du kjører. Med elbil kan økokjøring bidra til å redusere rekkeviddeangsten som mange fortsatt har.

Rallycrossfører Kjetil Bolneset vil gi deltakerne en innføring i hvordan man kjører energismart med elbil, slik at du får én "tank" til å rekke lengst mulig.

Mer informasjon

Av praktiske årsaker er det begrenset antall plasser på temadagen. Påmeldingsfristen er 25. mai. Det er kostnadsfritt å delta.

Dagen arrangeres i samarbeid med prosjektet Grønn vei - et pilotprosjekt for reduksjon av kommunenes utslipp innen transportsektoren gjennom effektiv iverksetting av tiltak. Prosjektet støttes av Enova og Hedmark fylkeskommune, og driftes av Energiråd Innlandet.

 

 

Sist oppdatert 20. mai 2016

Utskrift