Bli med i pilotprosjekt om solceller i Innlandet

Hus med solfangerEidsiva Marked ønsker å undersøke muligheten for å bringe solceller til Innlandet i stor skala, og inviterer derfor deg eller din bedrift til å delta i et pilotprosjekt om solcelleinstallasjoner i Innlandet. Gjennom prosjektet kan du få et nøkkelferdig solcellepanel på taket ditt til en rimelig penge. NB: Søknadsfristen er satt til 5. mars.

"Er du nysgjerrig på solstrøm? Har du lyst til å prøve noe nytt og være med å skape fremtiden? Da ønsker vi å ha med deg på laget", skriver Eidsiva på sine nettsider. Dersom du kjenner deg igjen i dette, kan du søke om å bli pilotdeltaker her.

Nøkkelferdig pakke

Solceller har begynt å gjøre inntog i Norge, og i fjor ble solkraften nær firedoblet. I følge Teknisk Ukeblad ble det i 2016 installert over 11 MWp solceller i Norge. Det er 366 prosent mer enn i 2015, da det ble installert 2,45 MWp.

Som deltaker i Eidsivas pilotprosjekt får du en nøkkelferdig solcellepakke på taket. Eidsiva står for utstyr, montering, elektriker, melding til nettselskap med mer. 

Du vil få ren og billig strøm, samtidig som du er med på å skape kunnskap og fremme utviklingen av solenergi. Solcellepanel har vært i en stor utvikling de siste årene, og dette er robuste konstruksjoner som virker år etter år. Panelene har garanti for 25 år, og forventet levetid er gjerne 30 år og lengre, opplyser Eidsiva. 

Tilpasset Innlandet

Eidisva informerer om at solcellepakken for bolighus vil være på 12 paneler, ha en produksjon på opptil 3,2 kW og gi rundt 3 000 kWh i årsproduksjon. Dette er en fornuftig pakke som gir mye solkraft for pengene, og den er godt tilpasset et typisk bolighus i Innlandet. Solcelleanlegget er ca 22 kvadratmeter stort.

Eidsiva har forhandlet fram meget gode priser fra leverandør. Prisen for komplett anlegget vil etter støtte fra Enova bli 48 000 kr eller 58 500 kr, avhengig av kravet til snølast som er i din kommune.

Finansiering

For å gjøre finansieringen så enkelt som mulig for deg, så har Eidsiva inngått en avtale med Sparebank 1 Finans Østlandet, et datterselskap av Sparebank Hedmark. Om du ikke ønsker å betale anlegget i en sum, eller å utvide huslånet ditt, vil du som pilot få muligheten til å betale anlegget med en fast månedlig sum. Dette er en valgmulighet du kan benytte deg av, og du vil som pilot få mer informasjon om hvordan det fungerer og hva som er månedsbeløpet for anlegget ditt.

For gårdsbruk og bedrifter vil det være større anlegg. Størrelsen på anleggene vil avhenge av tilgjengelige areal, solforhold og strømforbruket til bygningen. For slike anlegg vil det være mulig å tegne Energileasing i avtale med Sparebank 1 Finans Østlandet.

Mer informasjon

Sist oppdatert 01. mars 2017

Utskrift