Allsidig program på Ung@miljø 2016

Ung@miljø 2016 arrangeres på Lena-Valle videregående skole 20. oktober.Programmet på Ung@miljø 2016 - årets klima- og bærekraft-konferanse for ungdom i Innlandet - er nå klart. Vi byr på et faglig sterkt program med spennende foredrag og klimaquiz med premier. Målet med konferansen er å gi ungdom økt kompetanse om hva de selv kan bidra med for et bedre klima.

Årets Ung@miljø arrangeres på Lena-Valle videregående skole på Lena i Østre Toten 20. oktober. Konferansen støttes av Oppland fylkeskommune.

Kjenner du noen ungdommer mellom 16 og 19 år i Innlandet (eller lærere for samme aldersgruppe), så tips dem om dette!

Støtter sentrale kompetansemål

Programmet er utviklet spesielt med tanke på å støtte opp under sentrale kompetansemål i naturfag, samfunnsfag og naturbruk for videregående skole, slik at deltakelse kan brukes som en del av undervisningen for enkeltelever eller grupper. 

På Ung@miljø får deltakerne mulighet til å lære om klima og bærekraft av noen av de beste på området. I år får de høre foredrag fra Bellona, Framtiden i våre hender og vår lokale klimabonde og høgskolelektor Thomas Cottis. Årets temaer er klimapåvirkning, klimakonsekvenser, klimaløsninger - og ikke minst: Hva kan hver enkelt av oss gjøre for å bidra til et bedre klima?

Som avbrekk underveis kjører vi også klimaquiz med mulighet for å vinne premier for de som har fulgt godt med "i timen".

Konferansen åpnes av fylkesordfører Even Aleksander Hagen.

Gratis og åpent for alle

Selv om konferansen støtter fag i videregående skole, er det ikke noe krav at man går på skole for å delta. Det er heller ikke nødvendig å ha forhåndskunnskap om klima og bærekraft for å delta. Det holder å være nysgjerrig!

Konferansen er gratis. Deltakerne får også dekket reisen til og fra arrangementet hvis de reiser med kollektivtransport. Dersom det blir nok deltakere fra de ulike dalførene i Innlandet, vil det bli satt opp egne busser.

Påmeldingsfrist er 30. september.

Mer informasjon

Sist oppdatert 12. august 2016

Utskrift