ecoINSIDE og Green Drive Region på nett

Interregprosjektene Green Drive Region og ecoINSIDE har nå fått egne prosjektwebsider (foto: iStock).De to Interreg-prosjektene ecoINSIDE og Green Drive Region er nå godt i gang. De skal bidra til grønn næringsutvikling og satsning på nullutslippsteknologier innen transport. I dag er nye nettsider for prosjektene lansert. Følg med der for nyheter og oppdateringer.

Prosjektsidene finner du her: www.ecoinside.nu og www.greendriveregion.com. Disse prosjekter er grenseoverskridende, med partnere fra Norge og Sverige, så du vil finne interessante aktiviteter og informasjon fra begge sider av grensen på disse nettsidene.

Informasjon om klimabiler

På siden om Green Drive Region vil du kunne lære om hvordan du som bilist kan bytte fra fossil til fornybart. Prosjektet fokuserer på eldrevne biler, hydrogenbiler med brenselsceller og biodrivstoff. Du vil kunne lese mye nyttig informasjon om disse tre teknologiene, og få praktiske tips til deg som kjører fornybart.

Det vil også bli informasjon om budstikken som skal sendes rundt til kommuner i Indre Skandinavia de neste årene. Indre Skandinavia består av fylkene Hedmark, Akershus, Värmland, Dalarna og Gävleborg. Budstikken fungerer som en stafettpinne der kommunene kan signere på at de skal bidra til fornybar transport for et bedre klima, renere luft og en sterkere økonomi.

Det er planlagt flere arrangementer med faglig påfyll og testing av biler gjennom prosjektperioden. Første ut er et seminar om ladeinfrastruktur for elbil, som går av stabelen på Hamar 14. januar. Her er det begrenset antall plasser, så meld deg på så raskt som mulig!

Energiråd Innlandet er ansvarlig for delprosjektet om elbiler i Green Drive Region.

Klimadrevet vekst på svorsk

ecoINSIDE tar for seg sol, bærekraftige bygg og restressurser i Indre Skandinavia.ecoINSIDE er et prosjekt med et stort antall partnere på både norsk og svensk side. Partnerne skal samarbeide om næringsutvikling innen temaområdene sol, bærekraftige bygg og restressurser. I ekte grenseoverskridende tradisjon er nettsiden på «svorsk», med beskrivelse delvis på norsk og svensk. Det går også an å lese om de forskjellige partnerne som er involvert i prosjektet.

Følg med på denne siden framover for interessante aktiviteter innen klimadrevet vekst i regionen.

Energiråd Innlandet bidrar som partner i ecoINSIDE, i hovedsak mot arbeidet rundt bærekraftige bygg.

Mer informasjon om prosjektene