Energismart kveld på Lillehammer

Tre av deltakerne følger med på energirådgivningen

Eidsiva Energi inviterte kunder til energikveld på Lillehammer kunstmuseum torsdag 27. mars. Over 20 personer fikk høre Energiråd Innlandets leder og energirådgiver fortelle om energibruk i bolig. Engasjerte deltakere fikk råd om hva det er lurt å tenke på for å få kontroll over energien i boligen.

God mat og hyggelige omgivelser ga en fin ramme for en infokveld om et tema som er viktig og relevant for mange både for eget privat budsjett og for miljøet. Lars Bjelvin, leder merkevare i Eidsiva, ønsket velkommen, og orienterte om Eidsiva-konsernets rolle i regionen både som energiprodusent, arbeidsgiver og samfunnsengasjement i form av støtte til lokale lag og foreninger.

Energirådgivning fra Energiråd Innlandet

Daglig leder i Energiråd Innlandet Therese H. KarlsengDaglig leder i Energiråd Innlandet, Therese H. Karlseng, redegjorde for Energiråd Innlandets rolle og samarbeidet med Eidsiva hvor InnlandsSpot-kunder kan få personlig energirådgivning fra Energiråd Innlandet. Hun påpekte de mange gode grunnene til å ha fokus på energi i boligen – du kan spare penger, spare miljøet og øke komforten.

For å spare energi må du enten gjøre fysiske tiltak i eller på boligen eller endre dine energivaner i hverdagen. Karlseng viste hva energien i boliger normalt går til, og dermed hvor sparepotensialet er for ulike tiltak. Utfasing av fossilt brensel i oljefyr, valg av energikilder/oppvarmingssystem ved nybygg, reduksjon av varmtvannsforbruk og Enovas støtteordninger var andre viktige tema i presentasjonen.

Energirådgiver Gaute Gangås

Sentralt denne kvelden var spørsmål og diskusjon med Energiråd Innlandets energirådgiver Gaute Gangås. Et interessert og spørrelystent publikum fyrte av både generelle og spissfindige spørsmål om energibruk generelt og mulige løsninger for boligen sin spesielt.

Mange spørsmål og problemstillinger ble diskutert og besvart i plenum. Etterpå var det tid til individuell praktisk energirådgivningshjelp og støtte, noe den engasjerte forsamlingen benyttet seg godt av. To deltakere ble også heldig vinner av hjemmerådgivning med Gaute.

Skråblikk på energisparing

"Kraby Consulting" ved daglig leder Håkon Skaug (alias Paul Håvard Østby) bidro med en humoristisk avslutning av programmet med en folkelig analyse av energisparing i et globalt perspektiv. Latteren satt løst blant publikum etter hvert som den ikke alt for opplyste Skaug manøvrerte seg gjennom både Eidsivas og Energiråd Innlandets kommunikasjonsutfordringer, skråblikk på effekten av energisparing og praktiske tilnærminger til mer eller mindre effektive energisparetiltak hjemme på Kraby på Toten.

Sist oppdatert 18. oktober 2014

Utskrift