Husk Earth Hour på lørdag!

Slukk lyset for klimaet - delta i årets Earth Hour du også!Lørdag 26. mars oppfordrer vi alle til å slukke lyset i én time fra kl 20.30 som en symbolsk markering for miljøet. Alle med tilgang til en lysbryter kan bidra. Delta i kampanjen du også!

Earth Hour er en verdensomspennende kampanje der både kommuner, bedrifter og enkeltpersoner over hele verden slukker lyset i én time for klimaet. Kampanjen er et globalt og visuelt uttrykk for folks vilje og evne til å stå sammen mot klimaendringene.

I fjor deltok nesten hver annen nordmann i kampanjen. Til sammen slukket vi da nærmere 6 millioner lyspærer. Det ligger i år an til å bli rekorddeltakelse. Vis at du også vil være en del av løsningen: Slukk lyset for klimaet!

Mer enn en time

Earth Hour er noe mer enn en time i mørket. Det er verdens største kollektive meningsytring og den store deltakelsen viser at hele verden står sammen mot klimaendringer. Men Earth Hour i seg selv får ikke klimautslippene ned. Den jobben må gjøres alle de andre dagene i året, av politikere, bedriftsledere - og av deg og meg.

Det internasjonale slagordet for Earth Hour 2011 er "This Earth Hour, go beyond the hour". Målet er at hver enkelt av oss skal ta med engasjementet fra tidenes største klimakampanje og gjøre mer for klimaet også de andre dagene i året. Earth Hour gir oss alle en anledning til å gjøre mer, lære mer – og kreve mer.

Hedmarkingene flinkest i Innlandet?

Blant kommunene i Innlandet ligger Hedmark an til å bli flinkest på deltakelse i årets Earth Hour. Hele 17 av 22 kommuner hadde meldt seg på fem dager før kampanjen. I Oppland var bare 6 av 26 kommuner påmeldt. Vi oppfordrer også resten av kommunene til å delta i markeringen!

For virksomheter er kampanjen tilrettelagt med ferdig materiell som enkelt kan tas i bruk. Sett inn din egen logo på de ferdige plakatene, og heng opp i virksomhetens lokaler. Vi oppfordrer også alle kommuner og bedrifter til å påvirke sine medarbeidere og kunder til å delta.

Dersom du eller din virksomhet ikke har anledning til å slukke lyset den ene timen kampanjen pågår, så sørg i stedet for at alt lys blir slukket for hele helgen - og gjør det til en vane hver dag du forlater huset eller kontoret.

Drillo: Se landskampen i mørket

Earth Hour foregår samtidig med landskampen mellom Danmark og Norge. Drillo oppfordrer alle fotballtilhengere til å se fotballkampen i mørket.

Det er også lansert en "klimalandskamp" om hvilke av landene som er flinkest til å slå av lyset under Earth Hour.

McDonalds på Gjøvik fjorårets Earth Hour-bedrift

I 2010 ble McDonalds på Gjøvik valgt til årets Earth Hour-bedrift for sine kreative tiltak. Blant annet hadde de akustisk underholdning, fakler på uteserveringen og levende lys inne, og ga fyldig informasjon både til ansatte og gjester om kampanjen. De satser også på mørklegging og informasjon under årets aksjon.

Mer informasjon

 

Sist oppdatert 18. oktober 2014

Utskrift