Earth Hour - ideer til aktiviteter

Earth Hour er en global kampanje som setter fokus på sammenhengen mellom forbruk og klimaendringer.Earth Hour er verdens største klimakampanje. Den symbolske markeringen setter fokus på klimaendringene og hvordan vårt forbruk påvirker disse. Alle som har tilgang til en lysbryter kan markere sitt standpunkt ved å delta i kampanjen. I 2016 arrangeres Earth Hour lørdag 19. mars kl 20.30-21.30.

Vi oppfordrer alle innbyggere i Innlandet til å delta på Earth Hour 2015!Earth Hour arrangeres en lørdag i mars hvert år. Kommuner, bedrifter og privatpersoner oppfordres til å skru av lyset èn time denne dagen for å markere vår vilje til å stå sammen mot klimaendringene.

Fokus på bærekraftig forbruk

Kampanjen er et globalt og visuelt uttrykk for folks vilje og evne til å stå sammen mot klimaendringene. Måten vi lever våre liv har store påvirkninger på jordkloden. Det er mye hver enkelt av oss kan gjøre uten at det trenger å gå ut over vår livskvalitet.

Earth Hour handler om mye mer enn en time i mørket. Det handler om klimabevissthet - om å forstå at våre handlinger, energien vi bruker, varene vi kjøper og vannet vi drikker, har en påvirkning på planeten vi lever på. Det er viktig for framtidens klima at alle bidrar til et bedre miljø på de måtene de kan, og å vise at sammen er vi sterke. Vi oppfordrer derfor alle til å bruke anledningen til å sette fokus på dette gjennom å slukke lyset den timen kampanjen pågår.

Det er mye hyggelig man kan finne på selv om lyset og tven er skrudd av. Bruk anledningen til å finne på noe ekstra hyggelig med familie og venner!

Forslag til koselige Earth Hour-aktiviteter

 • Vis dine venner og besøkende på dine nettsider og sosiale medier at du støtter Earth Hour. Meld deg på arrangementet på facebook. Inviter deretter alle dine venner til å gjøre det samme!
 • Skru av alt lys og andre elektriske artikler inne og ute (det kan være en ide å la fryser, kjøleskap og varmtvannsbereder stå på)
 • Inviter venner til klimavennlig middag! Tips til en bærekraftig meny: Mye kjøtt, lite grønt, økologisk og kortreist/lokalprodusert mat
 • Ha eventyrstund med ungene! Tenn miljøvennlige telys og les høyt fra en god bok
 • Spill kort eller brettspill med familie og venner i lyset fra telys og peisen
 • Ta et glass rødvin og flørt med kjæresten! Hvem vet hva det kan føre til... :)
 • Gå en tur i nabolaget, og ta med hodelykt i tilfelle alle har vært flinke og skrudd av både utelys og gatelys!
 • Se den offisielle Earth Hour 2016-videoen sammen med barna (hvis de er store nok), etterfulgt av en prat om hva dere selv kan gjøre for å få et mer klimavennlig forbruk. De har helt sikkert mange gode og kreative ideer
 • Dersom du har litt mindre barn, kan dere se filmen fra WWF om #englertrengersnø - og deretter gå ut og lage snøengler (hvis det er snø nok!)
 • Inviter noen taleføre venner til klimadebatt med noe godt attåt. Forslag til tema. Er de noe poeng med Earth Hour, eller er det viktigere å gjøre noe resten av året? Bør vi reise sjeldnere med fly, og kjøpe klimakvoter? Hvordan kan vi påvirkepolitikerne til å gjøre mer? Kjør debatt i stearinbelysning!
 • Hjemme alene? Kos deg i badekaret med levende lys til!
 • Dra på en Earth Hour-konsert eller ta en tur innom en bar eller restaurant som slukker lyset
 • Eller ganske enkelt slapp av foran tven (hvis du ikke klarer deg uten) med lyset slått av...

Mer informasjon

Sist oppdatert 23. februar 2016

Utskrift