Energimerking av yrkesbygg

Energimerking av yrkesbygg må gjennomføres av eksperterSiden 1. juli 2010 er energimerking obligatorisk for alle som skal selge eller leie ut yrkesbygg. Alle yrkesbygg over 1000 m2 skal også ha gyldig energiattest. Yrkesbygg skal merkes av eksperter.

Målet med ordningen er å øke bevisstheten om energibruken og hva som kan gjøres for å få et mer energieffektivt bygg. Det er eier av bygget som har ansvaret for å gjennomføre energimerkingen, og for at riktige opplysninger blir gitt. Selve merkingen skal gjennomføres av en fagkyndig.

Angir byggets energistandard

Energiattesten er en indikasjon på hvilken byggteknisk tilstand bygget er i. Energimerket viser bygningens energistandard og beregnes uavhengig av hvordan de som eier/leier bygget bruker bygningen.

Hvis bygningen markedsføres gjennom megler, skal det i salgsdokumentene komme frem hvilken karakter bygget har fått. Som kjøper eller leietaker bør du kreve å få se energiattesten.

Utbedringer kan gi bedre karakter

Energiattesten er gyldig i 10 år, men kan oppdateres når som helst. Den omfatter også en liste over tiltak som kan bidra til å gjøre bygget mer energieffektivt. Utbedringer vil kunne påvirke energistandarden og karakteren

Mer informasjon

  • NVEs side om energimerking av yrkesbygg 
  • ENOVA svartjeneste: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller tlf 08049 (næring)
  • Presentasjoner fra seminar om energimerking og ENØK i yrkesbygg

Sist oppdatert 15. mai 2016

Utskrift